Τι είναι η ηλεκτρονική ετικέτα και ο κωδικός QR;

Η ηλεκτρονική ετικέτα είναι μια ειδική ιστοσελίδα με πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν, για μια συγκεκριμένη αγορά. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική ετικέτα γίνεται από τους καταναλωτές που σαρώνουν με ένα smartphone τον κωδικό QR που είναι τυπωμένος στην ετικέτα του προϊόντος.

Ο «κωδικός» QR-CODE είναι ένας τετράγωνος γραμμωτός κώδικας που προσθέτετε στην πίσω ετικέτα του μπουκαλιού σας. Οποιοσδήποτε με ένα τηλέφωνο θα μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή κάμερας του τηλεφώνου του, να στρέψει την κάμερα στον κωδικό QR και να εμφανιστεί ένας σύνδεσμος προς την ηλεκτρονική σας ετικέτα για να δεί τις διατροφικές πληροφορίες.

Πόσες ηλεκτρονικές ετικέτες θα χρειαστώ;

Τα πακέτα που προσφέρουμε βασίζονται στον συνολικό αριθμό των ηλεκτρονικών ετικετών που χρειάζεστε σε όλες τις σοδειές σας, όχι μόνο κάθε χρόνο.
Έτσι λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι θα πουλάτε 3 νέα κρασιά κάθε χρόνο.

Πρώτο έτος (2024)
Διαθέτετε 3 νέα κρασιά για πώληση, επομένως θα χρειαστείτε 3 ετικέτες e-label. Αυτό καλύπτεται εντελώς δωρεάν στο πλαίσιο των 3 δωρεάν προγραμμάτων μας.

Δεύτερο έτος (2025)
Το επόμενο έτος (2025) ας υποθέσουμε πως θα κυκλοφορήσετε στην αγορά άλλα 3 νέα κρασιά μιας νέας εσοδείας, καθώς θα διατηρήσετε και τα υπάρχοντα 3 κρασιά από το 2024. Πρόκειται για 6 e-labels, επομένως θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε στο πακέτο των 25 e-label. (BUSINESS 25)

Συγκριτικά με άλλες πλατφόρμες ψηφιακών ετικέτων, σε εμάς, από την στιγμή που θα χρειαστεί να έχετε ενεργές περισσότερες από 50 ετικέτες, θα μεταβείτε στο απεριόριστο πρόγραμμα και δεν θα πληρώσετε ποτέ περισσότερα από 199 ευρώ ανά έτος (πλέον Φ.Π.Α.)

Πώς λειτουργεί το δωρεάν πακέτο;

Είναι 100% δωρεάν να εγγραφείτε και να αρχίσετε να δημιουργείτε ηλεκτρονικές ετικέτες και κωδικούς QR για αποστολή στον σχεδιαστή ετικετών σας. 

Οι πρώτες 3 ηλεκτρονικές ετικέτες σας είναι δωρεάν – μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 3 κωδικούς QR έτοιμους και να στείλετε στον σχεδιαστή ετικετών σας χωρίς να χρειάζεστε πρόγραμμα επί πληρωμή.

Μπορώ να δημιουργήσω και να εκτυπώσω τον κωδικό QR και να ανεβάσω τις πληροφορίες αργότερα;

Ναι, μπορείτε να δημιουργήσετε όσους κωδικούς QR χρειάζεστε με μόνο την εμπορική ονομασία του οίνου για κάθε κρασί που σκοπεύετε να εκτυπώσετε ετικέτες.
Αργότερα, μπορείτε να επιστρέψετε και να προσθέσετε τα συστατικά και τις διατροφικές πληροφορίες. 
Μπορείτε επίσης ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσετε τις πληροφορίες εάν το χρειάζεστε, και επειδή πρόκειται για ηλεκτρονική ετικέτα δεν χρειάζεται να εκτυπώσετε ξανά νέο QR-CODE στην φυσική σας ετικέτα!

Η χρήση αυτής της υπηρεσίας σημαίνει ότι οι ετικέτες των κρασιών μου πληρούν τους νέους κανονισμούς της ΕΕ για τις ετικέτες κρασιού;

Ναί. Ελέγξαμε σχολαστικά την σχετική νομοθεσία και τον νέο κανονισμό. 
Επίσης, ελέγχουμε τακτικά για νέες ενημερώσεις και είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε την πλατφόρμα μας καθώς εξελίσσεται η νομοθεσία.
Αυτό είναι ένα προνόμιο που έχουν οι ψηφιακές ετικέτες έναντι των έντυπων.
Ωστόσο συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους παραγωγούς και τους χρήστες της πλατφόρμας να συμβουλεύονται τις επίσημες πηγές και τους κανονισμούς.

Ποιες πληροφορίες πρέπει να περιλαμβάνονται στη φυσική ετικέτα εάν χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα σας;

Εάν χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή πλατφόρμα δημιουργίας e-label για να παρέχετε τη λίστα συστατικών και τη διατροφική δήλωση, θα πρέπει να συμπεριλάβετε ορισμένες πληροφορίες και στη φυσική ετικέτα:
Θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην φυσική ετικέτα την ενεργειακή αξία. Η ενεργειακή τιμή μπορεί να εκφραστεί χρησιμοποιώντας το σύμβολο “E” για την ενέργεια.
Για τον κατάλογο συστατικών, πρέπει να συμπεριλάβετε την ένδειξη των στοιχείων που αναφέρονται στο άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 (τα πιθανώς αλλεργιογόνα συστατικά). Θα πρέπει να περιλαμβάνεται η λέξη “περιέχει” ακολουθούμενη από την ονομασία της ουσίας ή του προϊόντος όπως παρατίθεται στο παράρτημα II του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1169/2011, που αναφέρεται σε ουσίες ή προϊόντα που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες.
Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει συμμόρφωση σχετικά με τις υπόλοιπες υποχρεωτικές απαιτήσεις επισήμανσης π.χ. το όνομα του προϊόντος, τη περιεκτικότητα σε αλκοόλη κ.τ.λ.

Πως θα υπολογίσω την ενεργειακή αξία (kcal/kJ) του οίνου;

Προτείνουμε να απευθυνθείτε σε Οινολογικό Εργαστήριο ή Χημείο το οποίο μέσω μιας χημικής ανάλυσης είναι σε θέση να υπολογίσει την θερμιδική αξία καθώς και άλλους δείκτες του οίνου. Σχετικά μπορείτε να ανατρέξετε εδώ

Ωστόσο η πλατφόρμα διαθέτει υπολογιστή για την ενεργεια του οίνου. Μπορείτε να εισαγάγετε τον αλκοολικό τίτλο, την ποσότητα των σακχάρων, την οξύτητα, τις πολυόλες (γλυκερίνη) και υπολογίζουμε την ενεργειακή αξία για εσάς, με βάση τους συντελεστές μετατροπής της ΕΕ.

Σε ποιες γλώσσες θα μπορούν οι πελάτες μου να δουν τις ηλεκτρονικές μου ετικέτες;

Οι πληροφορίες της ηλεκτρονικής ετικέτας μπορούν να εμφανίζονται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Όλες οι πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλίδας, πρέπει να είναι σε γλώσσα που είναι εύκολα κατανοητή από τους καταναλωτές στη χώρα όπου διατίθεται το προϊόν στην αγορά, και η γλώσσα αυτή πρέπει να είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσφέρουμε αυτόματη μετάφραση που θα σας εξοικονομήσει χρόνο στη μετάφραση όλων των πληροφοριών.

Την ετικέτα σας μπορεί ένας χρήστης να επιλέξει να την μεταφράσει αυτόματα στις 24 επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Αυτές είναι:

Αυστρία, Βούλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φιλανδία

Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.;

Οι τιμές που βλέπετε σε αυτή τη σελίδα παραπάνω είναι προ ΦΠΑ ή φόρο επί των πωλήσεων.

Ποιους τρόπους πληρωμής δέχεστε;

Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες (Visa, Mastercard), Paypal, Gpay, και τραπεζικά εμβάσματα

Μπορώ να ακυρώσω το πρόγραμμά μου ανά πάσα στιγμή;

Ναί. Δεν σας δεσμεύουμε σε κανένα συμβόλαιο και μπορείτε να μας αφήσετε ανά πάσα στιγμή.
Μπορούμε να ανακατευθύνουμε τους υπάρχοντες κωδικούς QR που έχετε σχεδιάσει από εμάς στον νέο σας πάροχο με κόστος 3 ευρώ ανά ετικέτα.

Ποιες πληροφορίες είναι υποχρεωτικές στην ηλεκτρονική ετικέτα;

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2023, είναι υποχρεωτική η αναγραφή του καταλόγου των συστατικών και της διατροφικής δήλωσης των οίνων σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2021/2117 . Είναι δυνατή η παροχή αυτών των πληροφοριών, στην έντυπη ετικέτα ή μέσω ηλεκτρονικής ετικέτας / E-label. Επίσης είναι υποχρεωτική η αναγραφή στην έντυπη ετικέτα της παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών και της ενεργειακής αξίας ανά 100 ml οίνου ή αρωματισμένου οίνου σε kJ ή kcal.
Για την εξαγωγή στην Ιταλία πρέπει επίσης να παρέχονται λεπτομέρειες σχετικά με την ανακύκλωση.
Πρόσθετες λεπτομέρειες όπως η περιεκτικότητα σε αλκοόλ, οι ποικιλίες σταφυλιών, η ποιότητα, τα λογότυπα και οι εικόνες της φιάλης είναι προαιρετικές.

Μπορεί να τροποποιηθεί το περιεχόμενο μιας υπάρχουσας ηλεκτρονικής ετικέτας/κώδικα QR;

Ναι. Το περιεχόμενο μιας ετικέτας e-label / κωδικού QR μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Οι αλλαγές είναι άμεσα ορατές σε κάθε καταναλωτή που σαρώνει τον κωδικό QR που αντιστοιχεί σε αυτή την ηλεκτρονική ετικέτα.

Πόσο καιρό πρέπει να είναι ενεργή μια ηλεκτρονική ετικέτα / ένας κωδικός QR;

Οι ηλεκτρονικές ετικέτες πρέπει να παραμένουν προσβάσιμες έως ότου o παραγωγός / πωλητής / εισαγωγέας βεβαιωθεί ότι όλα τα προϊόντα έχουν καταναλωθεί και όλα τα προϊόντα έχουν διατεθεί. Ακόμη και αν ένα συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να έχει εξαντληθεί, ορισμένες μονάδες του προϊόντος μπορεί να εξακολουθούν να κυκλοφορούν (σε ιδιωτικές κατοικίες, καταστήματα ή εστιατόρια) και αν το ηλεκτρονικό σήμα / κωδικός QR διαγραφεί στην πλατφόρμα, οι καταναλωτές δεν θα έχουν πρόσβαση στις παρεχόμενες πληροφορίες, καθώς ο κωδικός QR δεν είναι διαθέσιμος

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα και το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών ετικετών;

Ο παραγωγός/πωλητής/εισαγωγέας/εξαγωγέας είναι υπεύθυνος για την αναγραφή της πρώτης ύλης, των συστατικών, της αλκοόλης, της διατροφικής δήλωσης, της λήξης, του κύκλου ζωής, όλων των πληροφοριών που συμπληρώνονται στην ψηφιακή πλατφόρμα. Η ψηφιακή πλατφόρμα δεν είναι υπεύθυνη για την ορθότητα των στοιχείων που συμπληρώνουν οι χρήστες της.

Scroll to Top